lørdag 16. april 2011

Bilstyr og våronn.

Dagen ble absolutt ikke slik den var planlagt. Jeg skulle ha vært på Toten i dag, men i går begynte det å banke og bråke slik i bilen at det ikke var aktuelt å legge ut på langtur. I stedet ble det en tur til bilverkstedet som konstaterte ei ødelagt fjær... Be meg ikke om å forklare nærmere, mine "tekniske ferdigheter" på bilfronten er begrenset til å fylle bensin og spylevæske... ;-)
Det blir en tur til verkstedet igjen over påske, men bilen er heldigvis kjørbar bare vi tar det litt pent. Vi fikk beskjed om å kjøre utenom hull med venstre framhjul, og det kan jo by på visse utfordringer med norsk veistandard og telehiv...

En liten biltur ble det likevel utpå dagen, for Jamaica skulle til veterinæren å få vaksine. Veterinæren hadde masse godbiter, og det er jo en sikker vei til bernerens hengivenhet. Jamaica er intet unntak i så måte... ;-)

Resten av dagen er brukt til vårpuss utendørs. Jamaica har jo forsåvidt startet allerde... Hun har sin egen teknikk til å beskjære busker, og hun trenger slettes ingen spade for å vende på litt jord. Ved trappa til terassen synes hun visst at det burde graves til et nytt bed, men det er IKKE mor enig i. Her er hun tatt på fersken, "men jeg har da vel ikke gjort noe galt???"



Vi har skikkelig kost oss med hagearbeide i dag. Jeg tror jammen at 4 1/2 år i bygård med kun en knøttliten balkong, har fått meg til å se på raking og rensking av blomsterbed med nye øyne :-) Jeg oppdaget også at vi har masse blåveis langs innkjørselen når jeg bare fikk vekk alt løvet. Her blir det forhåpentligvis blått i blått om ikke så lenge!



Ved trappa har de første blomstene allerede tittet fram.


Trappa har også fått seg en vårpuss. Påskeliljer er plantet i potta, og på første trinnet sitter "Arnhild" og ønsker velkommen. Arnhild er det nærmeste vi kom å skaffe oss en engelsk bulldog for noen år siden... ;-)


Men ingen jobbe-i-hagen-dag uten gode pauser. Og så koselig som det er, når man setter seg nedpå og ser hvor fint det blir rundt en! Her har Børje som har tatt seg en velfortjent hvil fra rive og trillebår.
Og hundene iler til, de lar ikke en eneste mulighet for å få litt kos gå fra seg ... og kos ble det :-)





Vi trives utrolig godt i det nye hjemmet vårt. Vi gleder oss over et koselig hus og en flott hage. Snart skal vi gjerde inn hele den øverste delen av hagen, og da får hundene rikelig med tomleplass skjermet fra både vei og naboer. Nedenfor huset har vi også stor hage, med noen bærbusker og epletrær og et flott stenbed i skråningen.








Nova har påtatt seg oppgaven med å være arbeidsleder! Fra fars stol har hun god oversikt og kan passe på at vi ikke sluntrer unna i rakingen. I tillegg har hun full kontroll over døra, slik at hun får med seg all trafikk inn og ut. Spesielt viktig er det å være på pletten hvis noen går inn på kjøkkenet ;-)


Så er denne arbeidsdagen over. Vi har kommet godt igang med "våronna", og kan innta årets første utepils på terassen før det er tid for å lage litt middag og slappe av foran TV'n.






1 kommentar:

  1. Så koselig:) Tømmerhus også? Ser ut som dere har god boltreplass.

    SvarSlett